De RSZ bezoeken? Dit moet u weten

Het onthaal van de RSZ is geopend voor bezoekers. U bent welkom maar let wel: de situatie is nog niet zoals normaal. Kom voorlopig dus enkel naar onze kantoren als het echt nodig is, en lees hier welke voorzorgen u moet nemen als u ons bezoekt. 

Kom enkel als het nodig is

Bekijk eerst of u zich echt moet verplaatsen. Misschien kunnen we u helpen zonder dat u naar ons hoofdkantoor of een provinciaal kantoor moet komen. Bel ons op of stuur ons een e-mail. Dat is niet alleen veiliger, het kan u ook heel wat tijd besparen. 

Attesten of documenten ophalen of afgeven

Moet u toch langskomen om een attest of document op te halen of af te geven? Dan kunt u elke werkdag van 9.00 tot 12.00 uur bij ons terecht zonder afspraak. In de provinciale kantoren moet u wel een afspraak maken. 

Een dossier bespreken of een afspraak bij de RSZ-Inspectie

Wilt u meer uitleg bij een attest? Wilt u een dossier bespreken? Hebt u een afbetalingsplan nodig? Kortom, wilt u persoonlijk contact met een van onze deskundigen? Dan ontvangen we u graag na een telefonische afspraak. Door de coronamaatregelen werkt de RSZ met een kleinere personeelsbezetting. Als u vooraf een afspraak maakt, zorgen wij ervoor dat de juiste mensen aanwezig zijn op het moment van uw bezoek.

Veiligheidsvoorschriften

Om het voor u en voor onze medewerkers veilig te houden, vragen we u vriendelijk om: 

  • afstand te houden,
  • altijd een mondmasker te dragen,
  • alleen te komen (Moet u vergezeld zijn voor een gesprek? Meld dat alstublieft vooraf aan de RSZ-medewerker die u bezoekt),
  • op het afgesproken uur te komen, om wachtrijen te voorkomen, en de richtlijnen van onze medewerkers te volgen.

Zowel in Brussel als in de provinciale kantoren hebben we onze ontvangstruimtes zo ingericht dat een goede hygiëne en voldoende afstand gegarandeerd zijn. 

Komt u met de auto naar Brussel? Zorg er dan voor dat u uw mondmasker op tijd aandoet. De personenuitgang van de parkeergarage komt uit in het stationsgebouw: daar bent u verplicht om een mondmasker te dragen.