Nieuws

16-04-2021

Telewerkaangifte voor mei is mogelijk vanaf 19 april 

Vanaf maandag 19 april kunt u op het Portaal van de Sociale Zekerheid de verplichte telewerkaangifte voor uw onderneming voor de maand mei uitvoeren.

De aangiftetermijn voor de mei-aangifte loopt tot en met 6 mei. Aangiftes voor de maand april kunt u nog indienen tot en met 18 april.

07-04-2021

Telewerk: mogelijkheid tot aangifte 

De ondernemingen en instellingen die er niet in slaagden hun telewerk-aangifte tijdig uit te voeren, zijn verplicht  dit toch nog te doen ook na 6 april 2021. De sociale-inspectiediensten zijn ondertussen gestart met controles op het terrein. Werkgevers die hun aangifte niet verrichten, zullen zich hiervoor moeten verantwoorden. De applicatie 'Corona Telewerkaangifte' op de portaalsite blijft toegankelijk tot 18 april voor de aangifte van de maand april, zowel voor een originele aangifte als voor eventuele wijzigingen.

26-03-2021

RSZ lanceert aangifteformulier telewerk 

De regering heeft het toezicht op de verplichting van telewerk verstrengd. In dat kader is er nu een aangifte voorzien, die zaterdag 27 maart online komt.

03-03-2021

Vernieuwde RSZ-website maakt arbeidsmarktgegevens toegankelijker 

U hebt het natuurlijk gemerkt: deze website ziet er plots heel anders uit dan voorheen. (Beter ook, hopen we). Die vernieuwing is meer dan een oppervlakkige opfrisbeurt. Zo hebben we het nog eenvoudiger gemaakt om onze arbeidsmarktgegevens te exploiteren.