Reissector: een bijdragevermindering online aanvragen

Werkgevers uit de reissector: u kan via een nieuwe onlinedienst een bijdragevermindering aanvragen.

De federale regering heeft beslist een bijdragevermindering te verlenen aan de werkgevers die tot de reissector behoren. Het doel bestaat erin deze sector, die zwaar getroffen werd door de beperkende maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus, te ondersteunen. Deze bijdragevermindering beoogt het 2e kwartaal 2020, het 4e kwartaal 2020, het 1e kwartaal 2021 en het 2e kwartaal 2021.

Over welke werkgevers gaat het?

Om voor deze maatregel in aanmerking te komen, moeten de volgende voorwaarden vervuld zijn:

  • Uw hoofdactiviteit stemt overeen met de activiteit "reisbureau" of "reisorganisator" en u valt onder één van de twee volgende Nace-codes, die aan uw hoofdactiviteit is gekoppeld:
    • Nace-code 79110: reisbureaus
    • Nace-code 79120: reisorganisatoren
  • U bent verzekerd tegen insolventie (wet van 21 november 2017) in de periode van het 2e kwartaal 2020 tot en met het laatste kwartaal waarop de vermindering betrekking heeft (2e kwartaal 2021). U mag daarbij in België of in een ander Europees land verzekerd zijn.
  • U bent actief vóór 1 april 2021 en bent dat nog altijd op die datum.

Om in aanmerking te komen voor de bijdragevermindering moet u ook voldoen aan bijkomende voorwaarden die uiteengezet zijn op de pagina Steumaatregelen voor de ondernemingen uit de reissector op het portaal van de sociale zekerheid .

Hoe vraagt u de vermindering aan?

Om de bijdragevermindering te krijgen, moet u uiterlijk op 30/06/2021 bij de RSZ een aanvraag indienen via een beveiligde onlinedienst.

 

De RSZ zal op grond van uw aanvraag nagaan of de voorwaarden inzake de Nace-code en verzekerbaarheid vervuld zijn en zal u een ontvangsbewijs sturen. Deze informatie zal u elektronisch worden overgemaakt via uw e-box.

Meer informatie

Voor meer informatie over deze maatregel, ga naar de pagina Steunmaatregelen voor de ondernemingen uit de reissector op het portaal van de sociale zekerheid, of raadpleeg de Administratieve instructies op het portaal van de Belgische sociale zekerheid.