RSZ digitaliseert alle betalingsdocumenten

Tegen eind 2023 digitaliseert de RSZ alle betalingsdocumenten voor werkgevers. Ondernemingen gaan daarom best totaal digitaal dankzij de e-Box Enterprise.

De RSZ investeert al jaren in meer digitale dienstverlening, en biedt steeds meer brieven en documenten via e-Box Enterprise aan. Voor veel betalingsdocumenten was dat nog niet mogelijk. Maar daar komt nu verandering in.

Stap voor stap tot eind 2023

Van nu tot eind 2023 digitaliseert de RSZ alle documenten die betrekking hebben op betalingen, om ze voortaan ook aan te bieden via e-Box Enterprise. Het gaat bijvoorbeeld om betalingsherinneringen of informatie over betalingstermijnen van een afbetalingsplan.

De digitalisering gebeurt in fasen. Nu al zijn een dertigtal betalingsdocumenten in digitale vorm beschikbaar. Voor het einde van het jaar komen daar 10 documenten bij. De rest volgt in de loop van 2023. Raadpleeg de volledige planning van de betalingsdocumenten op de website van e-box Enterprise.

Ondernemingen blijven de gedigitaliseerde documenten ook op papier ontvangen, tot ze besluiten om totaal digitaal te gaan.

Totaal digitaal

De RSZ raadt ondernemingen aan om digitaal beschikbare documenten niet langer op papier, maar nog enkel via e-Box Enterprise te ontvangen. Steeds meer overheidsorganisaties gebruiken dit communicatiekanaal.

Aansluiten bij e-Box Enterprise is eenvoudig

Ondernemingen die de e-Box Enterprise nog niet gebruiken, kunnen die eenvoudig activeren.

Alle informatie daarover staat op www.totaaldigitaal.be.