Inspectie-app MyDIA is genomineerd voor de Federale Innovatie Award

De inspectie-app MyDIA is genomineerd voor de Federale Innovatie Award. MyDIA overleefde de selectieprocedure, waarvoor in totaal 48 projecten waren ingediend.

Altijd de laatste gegevens op zak

My Digital Assistant (MyDIA) geeft sociaal inspecteurs via hun smartphone in real time toegang tot databanken van de sociale zekerheid. Zo hebben inspecteurs altijd de meest recente aangiftegegevens op zak, ook in soms moeilijke of chaotische omstandigheden, zoals bouwwerven. MyDIA geeft ook toegang tot het rijksregister, wat het veel eenvoudiger maakt om werknemers snel en ondubbelzinnig te identificeren.

De app levert veel tijdwinst op voor sociaal inspecteurs. Ook voor de werkgever vermindert hij de overlast, want inspecteurs kunnen zich veel beter concentreren op echte problemen.

Kleine revolutie

Om de kandidatuur kracht bij te zetten, mocht sociaal inspecteur Joël Baele, die nauw bij de ontwikkeling van de app betrokken was, in één minuut uitleggen waarom MyDIA de belangrijkste verandering is die hij in de afgelopen twintig jaar heeft meegemaakt.

Over de award

De Federale Innovatie Award is een initiatief van NIDO, het innovatielab van de federale overheid. Met de prijs wil NIDO overheidsorganisaties die blijk hebben gegeven van innovatie, een duwtje in de rug geven.