Zorgopleidingen Sociale Maribel krijgen eigen website

De opleidingen van het Fonds Sociale Maribel voor de overheidssector hebben hun eigen website gekregen: Opleidingen Openbare Zorg. Die nodigt werknemers uit om zich bij te scholen tot zorgkundige of verpleegkundige. De site bundelt alle praktische informatie voor werknemers én werkgevers.

De steun van het Fonds Sociale Maribel is specifiek gericht op werkgevers uit de openbare zorgsector.

De volledige informatie binnen handbereik

De informatie over de opleidingen van het Fonds Sociale Maribel was tot nog toe verspreid over de luiken Burger en Onderneming van het portaal van de sociale zekerheid. De nieuwe website Opleidingen Openbare Zorg brengt alle gegevens nu samen:

  • Voor werkgevers: mogelijkheden die het Fonds biedt, verplichtingen, administratieve stappen, en wat u van de studerende werknemer mag verwachten.
  • Voor kandidaat-zorgkundigen en -verpleegkundigen: inschrijvingsdata, toegangsvoorwaarden, documenten, en verloop van elke opleiding.

Over de zorgopleidingen van de Sociale Maribel

Het Fonds Sociale Maribel van de Overheidssector bij de RSZ is opgericht om nieuwe arbeidsplaatsen in de openbare non-profitsector te creëren. De zorgopleidingen van het Fonds zijn speciaal in het leven geroepen om te helpen voldoen aan de grote vraag naar zorgkundigen en verpleegkundigen.

Met zijn opleidingstrajecten schept het Fonds ideale omstandigheden voor werknemers om zich om te scholen: ze krijgen namelijk een loon terwijl ze studeren. Werkgevers krijgen een financiële tussenkomst.

Op dit moment biedt het Fonds Sociale Maribel 5 trajecten aan. Welk traject past, hangt af van de huidige professionele achtergrond van de kandidaat:

  • Project 600 voor werknemers die al in de openbare zorgsector werken
  • Instroom A voor werknemers die in de lokale openbare sector maar niet de zorg werken
  • #kiesvoordezorg (Instroom B) voor kandidaten die niet in de zorg en niet voor een lokaal openbaar bestuur werken
  • Brugopleiding Project 600 voor medewerkers met een graduaat verpleegkunde die een bachelordiploma willen behalen
  • PentaPlus voor zorgkundigen die 5 verpleegkundige handelingen willen aanleren

Voor werknemers die twijfelen voor welk traject ze zich kandidaat moeten stellen, heeft de site een handige wizard.